Vastasyntyneen kuvaukseen kannattaa alustava ajanvaraus tehdä hyvissä ajoin ennen vauvan syntymää. Alustava aika suunnitellaan lasketun ajan ympärille noin +- 2 viikkoa lasketusta päivästä. Toki muutoksia saattaa tulla, mutta näin varmistetaan, että kalenterissani on varmasti aikaa kuvaukselle ja kuvaajana tiedän hieman varautua odottamaan tulevaa kuvausta. Yleensä kuvaus toteutetaan vauvan ollessa alle 14 vuorokautta, jolloin hän pääosin nukkuu ja häntä on helpoin käsitellä. Tietenkään koskaan ei voi tietää mitä matkan varrella tapahtuu, joten miellän kuukauden ikäisenkin vielä vastasyntyneeksi.

 

Vastasyntyneen kuvaukset toteutetaan täysin vauvan ehdoilla ja se on myös kuvausajassa otettu huomioon. Yleensä kuvaukset kestävät noin 2-3 tuntia, riippuen siitä, miten usein vauva syö tai saadaanko hänet nukahtamaan kuinka nopeasti.

 

Jos toiveissanne on saada vauvasta kuvia ilman vaatteita, kannattaa kuvauspäivänä vaatteet riisua jo hyvissä ajoin, jotta saumoista aiheutuvat painaumat ehtisivät tasoittua. Vauva kannattaa siis kääriä lämpöisiin viltteihin odottelemaan kuvauksen alkua. Ennen kuvauksia kannattaa myös antaa vauvan syödä, jottei kuvauksen alku kuluisi odotteluun, kuvausten välissä pidetään tarvittaessa ruokataukoja :)

 

Kuvaus toteutetaan teillä kotona, koska se on vauvalle rauhallinen, lämmin ja turvallinen ympäristö. Kuvauksessa saa olla teidän omaa rekvisiittaa esim. koreja, vilttejä ym.., mutta myös minä tuon sitä mukanani. Ja jos teillä on ajatuksia kuvien tyylistä, kertokaa niistä rohkeasti