Talvikuvaukset

 

Näin huhtikuun alussa sitä luulisi, että lunta ei olisi maassa enään juuri ollenkaan, mutta näitä kuvauksia ajatellen se oli vaan onni, että lunta vielä on. Taisin Sannalle jo viime vuoden lopulla puhua, että alkuvuodesta otetaan sitten talvisia kuvia ja samalla testaan uutta hankintaani Nikkor AF-S 50mm f/1.4-linssiä. Noh, alkuvuosi tuli ja meni muiden kiireiden myötä, mutta vihdoin eilen saatiin kuvaukset toteutumaan.

 

50mm linssiä olen aiemmin tottunut käyttämään detalji-kuvauksessa, en niinkään henkilökuvauksessa. Nyt siihen tulee kuitenkin muutos, ihastuin nimittäin entistä enemmän siihen, mille se saa kuvan näyttämään, kuvassa blurraus näkyy juuri niin kuin halusinkin, sekä kuvien etualalla kuin taustassakin. Toinen, mitä halusin ’harjoitella’ enemmän, on pelkällä luonnonvalolla kuvaaminen. Hieman orpo olo oli, kuin pelkän kameran kanssa olin liikkeellä, olen niin vahvasti salamaorientoitunut kuvaaja, että täytyy ihan opetella olemaan ilman. Hassua sinänsä, suurin osa kuvaajista aloittaa pelkän luonnonvalon avulla, mutta itsellä se meni toisinpäin :)

 

Ja niin, eilisellehän oli sääennusteiden mukaan luvattu kunnon lumisadetta heti aamusta alkaen. No, sitä satoi kuvausten viimeisten kymmenen minuutin aikana :D

 

 

Läheisessä rantapuistossa menee yleensä aurattuja teitä useammasta kohtaa ihan rantaan asti, mutta tänä talvena sinne olikin tehty hiihtolatu, joten teitä ei ollut. Mahtava iso kuusi oli jäänyt kinosten keskelle ja sinnehän oli päästävä. Hankikaan ei upottanut kuin polveen asti :)

 

 

 

Vielä yksi lähikuva (näitäkin pitäisi ottaa enemmän)..
Ja kivat kierreportaat löytyivät erään liiketilan takaa (lumipenkassa nekin). Itse tykkään tosi paljon niiden ’viuhkamaisuudesta’ viimeisessä kuvassa.

 

 

En voi muuta taas kuin kiittää malliani Sanna Lehtoa, kun jälleen suostui kameran eteen!
Seuraavat kahdet kuvaukset hänen kanssaan on jo tiedossa sitten kesällä ;)