Newborn-kuvaus


Vastasyntynyt on niin pieni vain ohikiitävän hetken ajan ja jokainen heistä on ikuistamisen arvoinen ihme.

Myös minulle kuvaajana jokainen newborn-kuvaus on ainutlaatuinen kokemus. Jokaisella pienellä on omat ihanat ilmeet, eleet, persoonat ja he näyttävät ne minulle. Voisin kuvailla kuvaushetkiä taianomaisiksi, kun ikuistan teille juuri ne maailman ihanimmat kuvat.

Milloin siis olisi hyvä ajankohta newborn-kuvaukselle?

Koska vastasyntynyt lähtee kehittymään syntymän jälkeen päivä päivältä hurjaa vauhtia, otollisin kuvausaika olisi alle 14 vuorokauden ikäisenä. Voisi sanoa, että mitä pikimmiten syntymän ja kotiutumisen jälkeen, sen parempi. Tällöin häntä pystyy helposti liikuttelemaan ja asettelemaan eri asentoihin.
Toki koskaanhan ei tiedä mitä syntymän jälkeen tapahtuu, joten stressiä kuvauksesta ei kannata missään nimessä ottaa. Joskus voi käydä niin, että vauva syntyy useita viikkoja etuajassa keskosena ja kotiinpääsy venyy. Tällöin hyvänä ohjeena voi pitää varsinaisen lasketunajan ajankohtaa, jos olette siihen mennessä päässeet jo kotiin. Välillä taas matkanvarrella voi tapahtua jotain muuta, mikä on esteenä kuvauksille.

Kun mietitte newborn-kuvausta..

..alustava varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa. Silloin tiedän varata kalenteriini aikaa kuvauksille. Alustava aika mietitään + – kaksi viikkoa lasketun ajan tiimoille eli yhteensä noin kuukauden aikavälille. Tarkempi kuvausaika sovitaan sen jälkeen, kun vauva on syntynyt.
Olettehan minuun siis yhteydessä mahdollisimman pian syntymän jälkeen. Alustava varaus ei myöskään sido mihinkään.

Muutamia juttuja, joita on hyvä tietää / tehdä ennen kuvausta

Jotta pääsisimme sujuvasti aloittamaan kuvaukset, toivoisin, että pikkuinen olisi syönyt juuri ennen kuvauksia ettei nälkä yllätä heti alkuun. Aikaa olisi hyvä varata noin 2-3 tuntia. Koko tämä aika ei tietenkään mene itse kuvaamiseen vaan siihen on varattu aikaa myös esimerkiksi syömiselle, vaipanvaihdolle, sylittelylle.. Jos toiveissanne on saada vauvasta kuvia vähissä vaatteissa tai ilman vaatteita, puettehan hänet muutama tunti ennen kuvausta mahdollisimman väljiin vaatteisiin, jotta vaatteista aiheutuneet mahdolliset painaumat ihoon ehtivät tasaantua.
Kuvaukset toteutetaan aina teillä kotona, koska se on kaikista tutuin, rauhallisin ja lämpöisin paikka pikkuiselle.

Newborn-kuvaukset etenevät täysin pikkuisen ehdoilla

Kun tulen teille, emme suinkaan ala heti hääräämään kameran kanssa vaan tutustun vauvaan ja kyselen teidän kuulumiset kaikessa rauhassa. Haluan myös tietää toiveenne kuvien, asentojen ja rekvisiitan suhteen, sillä pyrin toteuttamaan ne parhaani mukaan. Silti on hyvä muistaa, että kuvauksissa etenen täysin pikkuisen ehdoilla. Jos jokin asento tuntuu hänestä huonolta, hän kyllä ilmoittaa siitä lähes välittömästi asennon vaihdoksella ja se täytyy meidän hyväksyä. Kuvia kuitenkin otetaan eri asennoissa ja tyyleillä, jotta teillä on enemmän valinnanvaraa. Mutta mitä jos vauva ei nuku? Ei sekään ole ongelma! Onhan se hänellekin uutta ja ihmeellistä, kun aivan vieras henkilö tulee teille. Vastasyntyneistä saa aivan ihania kuvia heidän ollessa hereillä. Newborn-kuvauksissa kannattaakin siis muistaa rentous ja stressittömyys.

Entäs rekvisiitta?

Mielelläni käytän teiltä löytyvää rekvisiittaa hyväkseni kuvauksissa, mutta erikseen teidän ei tarvitse lähteä mitään hankkimaan ellette halua. Minä tuon mukanani erivärisiä wrappejä, taljoja, vilttejä, miniconverset. Tytöille minulta löytyy tutuja, hiuspantoja, pitsibodyja, pojille taas henkselihousut, lätsä ja ”huppari”.
Otan myös matkaan korin ja metallisen ”arkun”.

Newborn-kuvauksiin voidaan helposti yhdistää myös sisarus- & perhekuvat!

Käy kurkkaamassa myös usein kysytyt kysymykset :)

Tiesittehän muuten, että voitte yhdistää niin raskausajan– kuin newborn-kuvauksen samaan kuvauspakettiin?