Miten minä toimin kuvaajana häissä


Häiden kuvaaminen on yksi antoisimmista, mutta myös haasteellisimmista kuvauksista.
Hääkuvaajana pääsen näkemään kuulemaan monta erilaista tarinaa ja olemaan läsnä teidän tärkeimmissä hetkissä.
Jokaisella valokuvaajalla on oma tyylinsä ja tärkeintä teille on löytää juuri teille sopivin hääkuvaaja.
Täältä voit lukea minun tapaani toimia hääkuvaajana.

Hääkuvaajana toivon, että saisin tutustua teihin jo ennen, kuin teette lopullisen valinnan kuvaajan suhteen. Pyrinkin siis aina mahdollisuuksien mukaan järjestämään niin sanotun esihääpalaverin, jossa keskustelemme teidän toiveista ja ajatuksista kuvien suhteen. Tässä vaiheessa ei tarvitse vielä tietää hääpäivän tarkkaa aikataulua, voimme myös yhdessä miettiä teille sopivan hääkuvauspaketin, jos emme ole jo aiemmin siitä keskustelleet / viestitelleet. Jos valitsette minut hääkuvaajaksenne, käymme yhdessä läpi hääkuvaussopimuksen ja allekirjoitamme sen.

Varsinainen hääpalaveri pidetään noin kaksi viikkoa ennen hääpäivää. Silloin suunnittelemme yhdessä potrettipaikat, käymme läpi häiden aikataulun sekä muita hääkuvaukseen liittyviä asioita. Palaverin voidaan pitää esimerkiksi mahdollisella potrettipaikalla tai juhlapaikalla.

Potretit ennen vai jälkeen vihkimisen? Tämä on kysymys, joka teidän on mietittävä tarkkaan.

Ennen vihkimistä on luultavasti enemmän aikaa, mutta ehkä teille on tärkeää että ensikohtaamisenne tapahtuu vasta alttarilla. Jos hääpotretit otetaan ennen vihkimistä, voidaan sitä ennen toteuttaa First Look -kuvaus, jolloin saadaan ikuistettua ne tunteet ja reaktiot, kun näette toisenne ensimmäisen kerran hääpäivänä. Jos potretit päädytään kuitenkin ottamaan vasta vihkimisen jälkeen, on aikataulullisesti mietittävä kauanko niihin varataan aikaa, ettei häävieraiden tarvitsisi odotella juhlapaikalla liian kauan. Hääpotretteihin toivoisin varattavan aikaa noin 1½ – 2 tuntia, jotta kuvia ehdittäisiin ottamaan enemmän ja muutamassa eri paikassa ilman kiireentuntua. Puolenpäivän hääkuvauksissa potrettien ottamista voidaan jatkaa myös juhlien lomassa. Minulle nimittäin saattaa tulla jokin mahtava idea, jonka toteuttamiseen menee maksimissaan 15 minuuttia. Näitä kuitenkin toteutetaan vain silloin, jos aikataulu antaa juhlissa myöten eli ns. rauhalliset hetket.

Ennen vihkimistä kuvaan saapuvia vieraita sekä käyn teidän molempien luona ottamassa kuvat vielä viime hetken tunnelmista.
Vihkimisen aikana minulla on mietittynä tarkkaan ne paikat ja kuvakulmat, joista kuvaan niin etten häiritse vihkitoimitusta.

Haluatte varmasti saada muistoja myös juhlapaikan koristelusta ja detaljeista. Vihkimisen jälkeen pyrinkin pääsemään juhlapaikalle ensimmäisenä ennen vieraita, jotta ennätän kuvata ne. Joissain tilanteissa saatan käydä juhlapaikalla jo ennen varsinaisen kuvauksen alkamista, jos tiedän siellä olevan kaiken valmiina ja jonkun paikalla tai jos olemme sopineet hääpotrettikuvauksen toteutettavaksi vihkimisen jälkeen.

Juhlien aikana keskityn tunteisiin ja tunnelmaan. Jos jossain kuuluu naurua, suunnistan sinne :)
Kuvaan kattavasti niin juhlapaikalle saapumisen, onnittelut, ohjelmanumeroita jne.. eli toisin sanoen kaikkea mitä juhlien aikana tapahtuu. Vaikka päivän aikataulua on käyty läpi hääpalaverissa, yllättäviä ohjelmanumeroita saattaa tulla. Yleensä kaasot ja bestmanit ovat niistä tietoisia ja toivoisinkin, että niistä tultaisiin kertomaan minulle jotta osaan varautua olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Juhlien lomassa voidaan ottaa ryhmäpotretti koko hääseurueesta sekä pienempiä yhteispotretteja sukulaisten ja ystävien kanssa. Toki jos vieraat haluavat heistä otettavan kuvia niin tottakai!

Häiden jälkeen saatte esikatselukuvat nähtäville noin kahden viikon kuluessa. Voin myös lähettää häitä seuraavana päivänä myös pienen Sneak Peek -gallerian, jotta näette pienen maistiaisen tulevasta galleriasta. Hääpotreteista saatte valita mieleisenne kuvat, jotka työstän sitten editissä valmiiksi asti. Valmiit kuvat toimitetaan salasanasuojatun kuvagallerian välityksellä niin paino- kuin webkokoisina tiedostoina. Saatte painolaatuiset kuvat myös kauniille muistitikulle tallennettuina. Lähettämääni kuvalinkkiä saa jakaa kaikille häissä olleille.

Löydätte minut myös Facebookista ja Instagramista!