Arkkitehtuurikuvausta

Kävin viime syksynä harjoittelemassa arkkitehtuurikuvausta Äänekosken uudella lukiolla. En ole oikein koskaan ollut kiinnostunut rakennusten kuvaamisesta, tai ainakaan se ei ole herättänyt samanlaista intohimoa kuin ihmisten kuvaaminen, mutta huomasin, että eihän se hassumpaa ollutkaan. Vaikka pidänkin itseäni vahvasti henkilökuvaajana, niin toinen puoli minusta haluaa kuvata ns. liikkumattomia kohteita ja miettiä rauhassa kuvakulmia ja valotusta ilman kiirettä.

 

Olin edellisellä kontaktijaksolla ottanut koululta lainaan Nikkorin tilt/shift 24mm-objektiivin, jota on käytetty kaikissa kuvissa. Hetki kesti, ennenkuin hahmotin objektiivin toimivuuden ja sen, mitä piti kääntää, jotta sai linjat suoraan. Joistakin kuvista löytyy hieman heittoa, mutta harjoittelu auttaa tässäkin asiassa.

Koska kuvaan harvoin ihan pienimmillä aukkoarvoilla, oli mielenkiintoista kuvia ladatessa koneelle nähdä ne 300 mustaa pientä pistettä jokaikisessä kuvassa. Tuleehan kameraa puhdisteltua suht säännöllisesti, mutta kennolle oli tarttunut likaa, joka ei puhaltamalla ollutkaan irronnut. Tämän kuvauksen jälkeen kyllä tilasin kennonpuhdistusaineet ja liat sai kyytiä. Mutta nämä kuvat jouduin yksitellen käsittelemään piste pisteeltä ’puhtaiksi’ :D

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tällä hetkellä olisi kiinnostusta laajentaa palveluntarjontaa myös asuntokuvauksiin, joita pari olenkin jo päässyt toteuttamaan.
Ja täytyy myöntää, että hieman on hienommat puitteet uudessa lukiossa kuin mitä vanha oli :D
Lopuksi vielä yksi iltakuva toisen kuvauskeikan kuvien joukosta